onsdag

Januari


Januari,januari,januari.........

Månaden då flest nya liv ska starta,vi ska åter ta kontroll över vårt liv och vår kropp.
Sluta äta godis,sluta röka,börja träna.....ja listan kan göras lååång!!

För mig blev Januari,en månad med lite extra pirr i magen nu va det då 2012,och OS år.
Januari då saker skulle undanröjas,beslut skulle fattas,planering och riktlinjer skulle filas på.Tester och besök av SOK(sveriges olympiska kommitté)stod på schemat.

Jag må va elitidrottare och ha tillgång till eget gym eget roddmaskinsrum samt likasinnade tränings människor som mig själv.
Men jag har alltid vart av den åsikten att,varför gömma sig när man kan vara i ett offentligt gym och få lov att husera bland vanliga motionärer.Nej tack,säger kanske några av mina kollegor nu.Vi ska va själva där vi får göra som vi vill,lyfta,svettas skrika pusta å stöna utan att någon höjer på ögonbrynen.
Tro mig,jag gör alla de där sakerna ändå,folk tittar,skakar på huvudet,några frågar gympersonalen nyfiket vad det är den där roddarn gör;)
För mig är Januari och Februari de bästa av månader,gymmet fylls av folk,alla med högt uppsatta förväntningar,inspirerade av att iår äntligen komma i den där stranformen som man pratade om kring julbordet.I år ska jag inte ligga i vassen.

Det är en inspirerande tid även för mig som elitidrottare att se alla motionärer slita,dra,pusta å stöna lika mycket som mig. Det är energi givande med ett smäckfyllt gym en måndagskväll,det är inte fyllt av elitidrottare utan av goa och glada motionärer. Och precis som mig har de en dröm! Att komma till BEACH2012 mer muskulös än någonsin är kanske Kalles dröm,Stina drömmer om att springa milen på 50min,och jag ja jag drömmer om OS och dess äventyr.Men tillsammans drivs vi av våra drömmars mål:)

Jag skrev ju att tester genomfördes oxå. VO2 max,tröskeltest,samt styrketester genomfördes på löpande band under två dagars tid. Tro det eller ej jag fick faktiskt MVG på allt;)tänk att man vid min ålder fortfarande kan glädjas så av ett betyg!!!

Sen så skulle det ju OS planeras oxå,var bor vi,när flyger vi,vilken dag skall vi ha presskonferens,önskar jag nåt speciellt till mitt rum i rodd OS byn.......Ja tiden går fort,att redan nu prata praktiska saker kändes på ett sätt bra.Nu är det snart dags,att komma välplanerad gör att risker elimineras å det gillar jag.

Men nu är Januari slut för detta år.Nästa månad,Februari väntar och bjuder oss på en extra dag,undra vad jag skall göra med den??;)

Ha det gott allesammans

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar