tisdag

SM-GULD-träning lönar sig!!!

Vad ska man hitta på när det blir helg??Man kan ju alltid börja med fredagsmys,sen fortsätta med samma mystema helgen igenom.Låter väl hur härligt som helst såhär när höstmörkret kommer krypande.
Eller så drar man på rodd-SM och ror skiten ur sig kort o gott.Gissa vad jag valde????

...det handlar inte om att vinna,utan om att delta....
Ja så är det,men viktigast är ändå att ha roligt hela vägen mot målet.Jag älskar att träna,och tycker det är kul:)(det är sant!)
Men det är ändå bara för mig att erkänna,vinna är görkul:)
För 10:e året i rad fick jag lagerkransen hängd runt halsen och den glimrande medaljen i handen,segerns sötma smakar alltid lika bra!
Det var första SM guldet som Strömstad roddare och extra kul va det att få ha lagkamraten Veronika vid min sida som silver-medaljör.Strömstad kan sträcka på ryggen och stoltsera med att klubben har sveriges 2 bästa dam singel roddare!

Vilket lopp det blev......nu tror ni kanske att jag ska skriva hur fantastiskt gastkramande och spännande det var!Nja kanske inte riktigt.Varje gång det är tävling oavsett om det är Vm eller SM medaljer som står på spel så infinner det sig en viss form av nervositet.Varje lopp/final är viktig på sitt sätt,kanske är det t.om så att hemmatävlingarna är viktigast....
Förberedelser är A&O.
Det är knappt så jag borde berätta vad jag just skall göra.Jag är ju elitidrottare och lever strikt efter mat-ät och sov schema,eller???? Jag är mänsklig och gör faktiskt mänskliga saker ibland,tro det eller ej.
Att ha nästan 3v semester,influensa och inte suttit i båten sedan VM är inte vad som kallas för bra förberedelser....nåväl SM är SM å då ska man delta så enkelt är det bara.
Låt mig uttrycka mig såhär,jag gillar inte att va ur form och känna mig matchotränad.
VÄLTRÄNAD OCH FORMTOPPNING - JA TACK.
När jag skriver föregående är det nästan så jag känner mig aningen skadad av all träning, men för mig är vältränad och i bra form så mycket mer än bara snygga muskler och en tonad kropp.Vältränad är att må bra hela vägen inni-från och ut,hade jag kunnat så hade jag med ord beskrivit den där känslan som infinner sig i,kroppen,sinnet och omgivningen.Kanske är det lite som med kärlek,det pirrar lite extra i magen,man blir varm o kall samtidigt utan att man kan stoppa det,men samtidigt är det ett lugn,man mår sådär himla bra bara;)

Jag måste kort få berätta....Trots att det är årets viktigaste tävling så möts jag av en fantastisk gemenskap hos 3 klubbar, Kungälv, Mölndal och Strömstad.Tillsammans hjälps de åt med,transport boende och markservicen till roddarna.Mamma Knutsson,Barbro, är allas vår mat mamma..Under helgen såg hon till att mätta över 50 hungrande magar flertalet gånger under dagen.Jag drömmer mig bort en stund o tänker på när mina föräldrar gjorde precis samma saker i min dåvarande klubb. Det är detta som är svensk idrott på elitnivå,klubbar som hjälps åt föräldrar som hjälper till med allt från mat till att torka bort en ledsen tår på den lilla junioren,till att jag som som har vår sport som yrke kan för en stund umgås med masters,seniorer och juniorer på vad jag tycker är den bästa platsen,vår svenska idrottsarena;)
Det borde instiftas ett pris till föräldrar,de är oumbärliga dessa frivilliga människor.Vad hade jag vart utan mina,ja inte där jag är idag iallafall.
Tack Barbro och alla ni andra härliga föräldrar sluta aldrig!

Nåväl, SM,och ja faktiskt hela tävlingssäsongen 2011 är avslutad och läggs till handlingarna.
SM ser jag som början på 2012,ett guld läggs till samlingen och jag inser än en gång att:
Det är som det så fint heter träning lönar sig:)
och jädrar va det ska tränas i vinter,tänk så mycket det kommer löna sig till nästa sommar;)

So long my friends:)

1 kommentar:

  1. Hej Frida!
    Vill bara tala om att jag följer din blogg men har inte kunnat kommentera här förut. Nu har jag fått tips om vad problemet var, så nu kan jag.
    Tjingeling och kram från mig/Inger Myrén

    SvaraRadera