torsdag

World Cup Munich.

Vi har landat i Munchen,det är dags för årets första Världscup regatta att gå av stapeln i helgen.
Igår anlände jag och resten av landslaget till Munchen.
Gårdagen och dagen har mest gått åt till träning och iordningställande av båt,har ju inte rott i den sedan VM på Nya Zeeland i November så det var ett kärt återseende.Kändes som jag fick ny båt igen:)
Imorgon drar tävlingarna igång,FISA kommer använda sig av time trials denna gång istället för vanliga heat där vi ror mot varann.Nu fungerar det som så att,man ror en och en med 30 sekunders mellanrum och sen jämför man tiderna mellan roddarna och därefter ser man vilka som kvalifiserat sig till nästa steg,semifinalen.
Det är alltid lite nervigt såhär när det är i början av säsongen,alla vill se hur motståndarna förvaltat träningen under vintern och detsamma gäller för mig.
Jag startar denna säsongen som regerande världsmästare,något jag förstås är väldigt stolt över,men samtidigt så är detta en ny säsong och jag låter inte fjolårets resultat ha någon inverkan.Jag har mina mål och dem arbetar jag efter.Så låt tävlingen börja och se vart den tar oss.....

Ha en riktigt härlig helg allesammans;)

Här kan ni följa helgens resultat live:
http://www.worldrowing.com/live-results

lördag

Väster ut....

....när vi gräver guld i USA......

Jag har korsat Atlanten för att spendera ett par dagar på USA´s ostkust,närmare bestämt Philadelphia.
Här ska jag tillsammans med 7 andra inbjudna roddare,(4 killar och 3 tjejer) tävla i Philadelphia Gold Cup.
Det är ett 2000m lopp som vanligt,det enda som skiljer sig från normalt är att vi bara är 4 startande.
Banan är lite spännande då det efter 600m kommer en bro vi ska passera under där det är en ganska skarp vänster sväng.Det är banor men likväl kan detta bli avgörande.Nåväl det är kurva för alla så vi får se vad som sker.

Så mycket turistande har det inte blivit,men Rocky gick vi o hälsade på häromdagen på väg hem från träningen.Vi sprang dock inte i trapporna,spar det till senare;)vill ju inte trötta ut mig innan tävlingen!

Ha en fortsatt go lördag:)