lördag

Lördagsmys....

NU ÄR DET MIN TUR......

Träna bör man annars dör man!!! Tränar gör jag, ibland tror jag ändå att jag dör......

Träningsveckan är inte slut,så varför så glad ??????

Det är enkelt,det är lördag,träningen för dagen är avklarad.Väl genomförd och en nöjd Frida ser fram emot horisontal läge i soffan och full kontroll över fjärren. En och annan chokladig god pralin kan nog oxå slinka ner!! Det är inte mycket som krävs för att jag skall känna mig som en lyxig hemmafru. Att det finns lite skit i hörnen och tvätt i tvättstugan det oroar mig inte nämnvärt,det finns troligtvis kvar där imorgon!

Jag säger som KENO reklamen .....jag har checkat ut,städandet e gjort........,det har aldrig känts så rätt att strunta i all tvätt.....NU ÄR DET MIN TUR:) så ingen Gevalia reklam hos mig med oväntat besök,NEJ TACK:)det är bara att erkänna!!!

Livet är för kort för att inte njutas av i fulla drag,så det gäller att prioritera.Jag tränar,tränar lite till,sover som en bebis,äter som en häst,å sen när lördan kommer ja då njuter jag,NU ÄR DET MIN TUR:)Sånt är livet som lyxfru/roddproffs,shit så gött;);)
Det är träning kl.0800 imon bitti!!!

Trevlig helg!


Säsongs start!!!


Norska Mästerskapen!!! Vinst + Personligt rekord!!!

Så var det då dags att ta sig an Norrmännen. Idrottshallen i Sarpsborg intogs idag av roddarna. C2,inomhus tävling på roddmaskin stod på programmet.

2000 meter skall avverkas fortast möjligt,så hur svårt kan det vara??? Ja allt är ju relativt:)det gäller att pressa sig såpass hårt att efteråt känns det som rakblad i lungorna varje gång du vill ta ett andetag,du hostar stup i kvarten,inte för att det gör saken bättre.Benen ja de är sådär som när kalvar skall ställa sig upp första gången. Överkörd av en bulldozer!!!

Det finns trots den där smärtan något som gör att jag frivilligt ställer upp,det är inte mer komplicerat än att jag helt enkelt faktiskt gillar att testa mina gränser. Finns det något som skulle vara bättre en lördag än lite tävling;)?

Första loppet på säsongen LONDON2012 är avklarad.Norska Mästerskapen bjöd på bra motstånd,precis som det ska vara.Arenan må vara en svettig gympahall,långt bort ifrån de olympiska ringarna,medial uppståndelse,och läktare med tusentals åskådare.
Det är här resan mot OS börjar.Vinst blev det och ett nytt Personligt rekord.Nu ska ni inte tro att vi(jag+tränare Johan) är nöjda med detta,NEJ!! Johan säger: bra rott men jag tycker du va allt för snäll mot dig själv,ville sett ett par sekunder snabbare tid,det gör ont att ro!
Han har rätt,det har tränare alltid;)Inte för intet han är Världsmästar tränare!!!

Gott folk nu kör vi på med träning som vanligt imorgon söndag igen;)




onsdag

Januari


Januari,januari,januari.........

Månaden då flest nya liv ska starta,vi ska åter ta kontroll över vårt liv och vår kropp.
Sluta äta godis,sluta röka,börja träna.....ja listan kan göras lååång!!

För mig blev Januari,en månad med lite extra pirr i magen nu va det då 2012,och OS år.
Januari då saker skulle undanröjas,beslut skulle fattas,planering och riktlinjer skulle filas på.Tester och besök av SOK(sveriges olympiska kommitté)stod på schemat.

Jag må va elitidrottare och ha tillgång till eget gym eget roddmaskinsrum samt likasinnade tränings människor som mig själv.
Men jag har alltid vart av den åsikten att,varför gömma sig när man kan vara i ett offentligt gym och få lov att husera bland vanliga motionärer.Nej tack,säger kanske några av mina kollegor nu.Vi ska va själva där vi får göra som vi vill,lyfta,svettas skrika pusta å stöna utan att någon höjer på ögonbrynen.
Tro mig,jag gör alla de där sakerna ändå,folk tittar,skakar på huvudet,några frågar gympersonalen nyfiket vad det är den där roddarn gör;)
För mig är Januari och Februari de bästa av månader,gymmet fylls av folk,alla med högt uppsatta förväntningar,inspirerade av att iår äntligen komma i den där stranformen som man pratade om kring julbordet.I år ska jag inte ligga i vassen.

Det är en inspirerande tid även för mig som elitidrottare att se alla motionärer slita,dra,pusta å stöna lika mycket som mig. Det är energi givande med ett smäckfyllt gym en måndagskväll,det är inte fyllt av elitidrottare utan av goa och glada motionärer. Och precis som mig har de en dröm! Att komma till BEACH2012 mer muskulös än någonsin är kanske Kalles dröm,Stina drömmer om att springa milen på 50min,och jag ja jag drömmer om OS och dess äventyr.Men tillsammans drivs vi av våra drömmars mål:)

Jag skrev ju att tester genomfördes oxå. VO2 max,tröskeltest,samt styrketester genomfördes på löpande band under två dagars tid. Tro det eller ej jag fick faktiskt MVG på allt;)tänk att man vid min ålder fortfarande kan glädjas så av ett betyg!!!

Sen så skulle det ju OS planeras oxå,var bor vi,när flyger vi,vilken dag skall vi ha presskonferens,önskar jag nåt speciellt till mitt rum i rodd OS byn.......Ja tiden går fort,att redan nu prata praktiska saker kändes på ett sätt bra.Nu är det snart dags,att komma välplanerad gör att risker elimineras å det gillar jag.

Men nu är Januari slut för detta år.Nästa månad,Februari väntar och bjuder oss på en extra dag,undra vad jag skall göra med den??;)

Ha det gott allesammans