tisdag



Kan stolt berätta att jag idag blev en av de första som togs ut till det Svenska OS laget till London 2012.
SOK (Sverige Olympiska Kommitte) höll idag presskonferens där de namngav de första idrottarna till den Svenska OS truppen.

Jag är i mycket gott sällskap,vad sägs om, Anders Gustafsson kanot och Therese Alshammar simning. Många fler inspirerande och medaljsugna idrottare kommer göra oss sällskap under de närmsta månaderna,men detta känns som en grym start.
Tillsammans ska vi visa att Sverige hör hemma i toppen på medljaligan, och jag jag vill bidra med en medalj från rodden :) Vi kommer bli många starka vikingar från Sverige som angör Brittiskt land i Juli nästa år.

Känns som denna tisdagen inte blev som alla andra tisdagar,den fick allt lite stjärnglans över sig trots allt;)
Det må vara massa träning och arbete som avlöser varandra just för tillfället men det är det väl värt.
Nu börjar det på riktigt,det känns ända ut i fingerspetsarna att detta kommer bli en grymt häftig resa. Det finns bara en väg,och det är framåt,inget att spara på nu är det gasen i botten som gäller.

Mina vänner boka era biljetter, damma av Sverige kläderna, leta fram flaggorna och öva in hejaramsorna för nu har vi LONDON i sikte ;)

onsdag



Hur orkar du hålla på Frida,du tränar ju alltid ensam?
Den frågan fick jag idag.Jag har fått den förr men idag fundera jag lite extra.
Jag är inte ensam,jag har ju ett grymt lag!!!!!

Vadå lag kanske någon tänker!!??
Jag må tävla ensam i en individuell båtklass i min sport,men det betyder ju inte att det inte finns ett lag!
Låt mig förklara.....
Vinterträningen är i full gång,och mina dagar är fullsatta med träning och förberedelser,blandat med lite arbete förstås.
Det är nu när tröttheten försöker sätta klorna i mig som laget kommer fram.

Laget må vara annorlunda mot Hamren´s, men med lika stark laguppställning.
Lagkaptenen är självklar,den titeln är min.
Likaså är coachen oxå utsedd sedan länge,Mr Flodin.
Nog är det mamma som får målvaktsrollen, hon har fått göra många imponerande räddningar på min resa mot prestationerna och medaljerna.
Resten av utespelarna är vännerna som lyssnar när jag ivrigt berättar om vad som är på gång,vart och när nästa läger bär av,hur nervös eller orolig jag är inför nästa tävling.
Backarna som stöttar och tröstar när jag är besviken,trött eller tvivlar.
Anfallarna som ständigt puschar och utmanar mig,och stöttar i allt.

Det är lite som reklamen på tv om hockey-föräldrar.Tänk så många föräldrar,släkt och vänner som finns där ute som är lagspelare i individers idrottsdrömmar oavsett om de är små knattar som lirar hockey eller Zlatan. Även Zlatan har en egen laguppställning hemma:)

Jag går till träningen varje morgon för att jag älskar det jag gör.Att veta att jag har ett grymt lag vid min sida gör jobbet lite lättare när musklerna säger NEJ.
Att få va en del av ett lag är aldrig jobbigt,det må heta: Ensam är stark, men med laget i ryggen är jag starkare.

Alla behöver lagspelare,för glöm inte,utan individerna skulle Hamren inte kunna bygga sitt lag. Jag vet att vintern är lång och mina lagspelare kommer kanske tröttnat på rodd långt innan isen lossnat,men de är mitt lag och jag vet att de finns där även när fåglarna börjar kvittra till våren:)