tisdag

SM-GULD-träning lönar sig!!!

Vad ska man hitta på när det blir helg??Man kan ju alltid börja med fredagsmys,sen fortsätta med samma mystema helgen igenom.Låter väl hur härligt som helst såhär när höstmörkret kommer krypande.
Eller så drar man på rodd-SM och ror skiten ur sig kort o gott.Gissa vad jag valde????

...det handlar inte om att vinna,utan om att delta....
Ja så är det,men viktigast är ändå att ha roligt hela vägen mot målet.Jag älskar att träna,och tycker det är kul:)(det är sant!)
Men det är ändå bara för mig att erkänna,vinna är görkul:)
För 10:e året i rad fick jag lagerkransen hängd runt halsen och den glimrande medaljen i handen,segerns sötma smakar alltid lika bra!
Det var första SM guldet som Strömstad roddare och extra kul va det att få ha lagkamraten Veronika vid min sida som silver-medaljör.Strömstad kan sträcka på ryggen och stoltsera med att klubben har sveriges 2 bästa dam singel roddare!

Vilket lopp det blev......nu tror ni kanske att jag ska skriva hur fantastiskt gastkramande och spännande det var!Nja kanske inte riktigt.Varje gång det är tävling oavsett om det är Vm eller SM medaljer som står på spel så infinner det sig en viss form av nervositet.Varje lopp/final är viktig på sitt sätt,kanske är det t.om så att hemmatävlingarna är viktigast....
Förberedelser är A&O.
Det är knappt så jag borde berätta vad jag just skall göra.Jag är ju elitidrottare och lever strikt efter mat-ät och sov schema,eller???? Jag är mänsklig och gör faktiskt mänskliga saker ibland,tro det eller ej.
Att ha nästan 3v semester,influensa och inte suttit i båten sedan VM är inte vad som kallas för bra förberedelser....nåväl SM är SM å då ska man delta så enkelt är det bara.
Låt mig uttrycka mig såhär,jag gillar inte att va ur form och känna mig matchotränad.
VÄLTRÄNAD OCH FORMTOPPNING - JA TACK.
När jag skriver föregående är det nästan så jag känner mig aningen skadad av all träning, men för mig är vältränad och i bra form så mycket mer än bara snygga muskler och en tonad kropp.Vältränad är att må bra hela vägen inni-från och ut,hade jag kunnat så hade jag med ord beskrivit den där känslan som infinner sig i,kroppen,sinnet och omgivningen.Kanske är det lite som med kärlek,det pirrar lite extra i magen,man blir varm o kall samtidigt utan att man kan stoppa det,men samtidigt är det ett lugn,man mår sådär himla bra bara;)

Jag måste kort få berätta....Trots att det är årets viktigaste tävling så möts jag av en fantastisk gemenskap hos 3 klubbar, Kungälv, Mölndal och Strömstad.Tillsammans hjälps de åt med,transport boende och markservicen till roddarna.Mamma Knutsson,Barbro, är allas vår mat mamma..Under helgen såg hon till att mätta över 50 hungrande magar flertalet gånger under dagen.Jag drömmer mig bort en stund o tänker på när mina föräldrar gjorde precis samma saker i min dåvarande klubb. Det är detta som är svensk idrott på elitnivå,klubbar som hjälps åt föräldrar som hjälper till med allt från mat till att torka bort en ledsen tår på den lilla junioren,till att jag som som har vår sport som yrke kan för en stund umgås med masters,seniorer och juniorer på vad jag tycker är den bästa platsen,vår svenska idrottsarena;)
Det borde instiftas ett pris till föräldrar,de är oumbärliga dessa frivilliga människor.Vad hade jag vart utan mina,ja inte där jag är idag iallafall.
Tack Barbro och alla ni andra härliga föräldrar sluta aldrig!

Nåväl, SM,och ja faktiskt hela tävlingssäsongen 2011 är avslutad och läggs till handlingarna.
SM ser jag som början på 2012,ett guld läggs till samlingen och jag inser än en gång att:
Det är som det så fint heter träning lönar sig:)
och jädrar va det ska tränas i vinter,tänk så mycket det kommer löna sig till nästa sommar;)

So long my friends:)

måndag

Mot nya mål.....

ja precis som överskriften indikerar,nu börjar resan mot målet.Det må vara ett år gammalt foto jag valt för detta inlägg,men det är just detta jag nu börjar jakten på.Tänk om det blir verklighet,att få posera med knuten näve precis som på bilden,tänk om drömmen blir sann....

VM är över för denna gång,kanske var det det sista i min karriär,kanske väntar flera där borta i horisonten,det är ovisst.Vad som är säkert däremot är att nu börjar en ny jakt,denna gången är målet LONDON 2012. Det må vara en besvikelse att komma hem med en 5:e plats,efter att ha varit regerande världsmästarinna,och ja jag har vart besviken,ledsen och förbannad.Tyvärr rullar ju världen på som vanligt oavsett om jag är ledsen eller glad,och tro mig man lär sig hantera det mesta.Jag har varit med om värre saker än att komma 5:a på ett VM.Nu är faktiskt inte årets VM en total besvikelse,som idrottare lär man sig ganska snabbt att leta efter guldkorn och ta vara på det som är positivt.Hur kan ett VM vara en besvikelse när man har kvalat till OS???Jag är glad över kvalplatsen:)men vet samtidigt att jag underpresterade,och ja sånt händer tydligen även en världsmästare....

Sommaren börjar glida ifrån oss och hösten har tagit ett stadigt grepp,den är här för att stanna.Det känns lite som när man åker sista gången till sommarhuset,det lilla röda torpet på landet.Plockar ur det sista ur kylen,även om det var flera veckor sedan utgångsdatum,så är det vemodigt att det nu hamnar i soporna.Locket läggs på brunnen,haspen på utedasset läggs på,nyckeln i den knarrande dörren vrids om för sista gången.Man pratar sådär snällt med huset nästan som man väntar sig ett svar,vi ses snart igen.
Precis så känner jag det nu.
Jag låser inte båthuset,jag packar inte in båten för vintervila och kommer inte att gå i dvala,men likväl så är det aningens vemodigt att gå denna tid till mötes.
Kanske beror det på att jag vet att denna höst/vinter/vår kommer kanske bli den tuffaste,intensivaste mest träningsfyllda och roligaste tid i min karriär!!Och det är endast jag som styr över hur roligt/jobbigt/trött/sliten och laddad den blir.Det känns som ett nyp i skinnet när jag skriver detta,jag är ju faktiskt jäkligt lyckligt lottad:)att själv både kunna påverka min vardag men även mina drömmars mål.Man kan inte göra mycket åt motståndarna,men jag kan göra allt för mig själv och för att jag skall komma bäst förberedd när startsignal går för jakten på de ädla valörerna i LONDON.

För visst är det så,ingen annan dag passar väl bättre än måndagen för en nystart;) Idag måndagen den 19 September startar jag min jakt på mina drömmars mål........

Tack för att ni vill vara en del i mitt lag,ensam är stark men tillsammans skall jag bli starkare;)

fredag

World Rowing Championships 2011

Ja rodd VM är nu i full gång,här nere i Bled.
Självklart har en massa lopp rotts och flera Världsmästare har redan fått sina guldmedaljer hängda runt sina halsar.
Själv har jag bara rott ett lopp såhär långt och det var i söndags.Sedan dess har jag fått se mina kära lagkamrater kämpa hårt ute på banan.Träning har blandats med vila omladdning,lite tid med familj och massa rodd tittande,och ja det förstås en hel del fimtittande!!!
Mitt försöks lopp förra söndagen kvalificerade mig direkt till semifinal,därav inga lopp för mig under veckan som gått.
Men imorgon smäller det,det vill jag lova.Efter att ha haft hela 5 dagar med enbart träning och omladdning är det med blandade känslor jag imorgon skall in i elden igen.Att säga att jag är lugn som en filbunke för att jag är regerande världsmästare vore att ljuga;)
Nu vet jag ännu inte vilka jag står mot i semifinalen imorgon,det får jag se först efter middagen ikväll!Men jag skall meddela er så fort jag sett den.
Hasta la vista ;)