måndag

Under korkeken....;)

En stund för reflektion sägs ju vara bra! Solen skiner på klarblå himmel,det värmer precis lagom gott från strålarna.Jag sitter på balkongen och blickar ut över min arbetsplats,Strömsvattnet.Det får mig att tänka på hur mycket jag uppskattar min vardag.Det må vara aningen blåsigt idag kanske men det gör mig inget.
Just nu är det bara positiva tankar som ska flöda,på torsdag styr jag kosan mot VM;)

Det var ett toppen läger vi var på i Italien jag och min vapendragare Olaf Tufte. Nästan så bra så vi klagade på att detta måste va för bra för att vara ett roddläger:)
Väl hemkomna därifrån,kom Olaf till Strömstad för ett par gemensamma träningar innan han for ner till det norska laget i Frankrike förra onsdagen.Vi må träna stenhårt på vattnet tillsammans,men det blir allt lite skratt o skämt inemellan;) kan jag få en bättre sparringpartner än en dubbel Olympisk gulmedaljör,Nej knappast.

Den sista veckans träning har gått bra,det är mycket fartträning som står på programmet nu,allt för att vänja kroppen vid vad som jag hoppas komma skall om 1v!!!

Jag blickar åter ut mot det glittrande vattnet och drömmer mig bort en sekund.All fokus nu ligger på just detta,drömmen.Livet är en dröm,fylld av tidiga mornar,träning,mer träning,massa mjölksyra,trötta muskler,arbete, tävlingar och min ständiga längtan efter att få se hur bra jag kan bli.....jag kan inte tänka mig ett annat liv än mitt.Jag har det allt bra jag;)

Medan jag sitter här hemma på balkongen och känner mig lite som Ferdinand under korkeken,befinner sig resten av det svenska laget nu på förberedelse läger i Tjeckien.
Då jag har möjlighet att välja,har jag valt att stanna hemma hos min tränare och träna här i Strömstad.Möjligheten att få koppla bort rodden är för mig guld värd,att kunna ta en fika med en go vän en lördags förmiddag utan att prata rodd hoppas jag ska bidra till en ännu mer taggad,laddad hungrig och lika galen som tjuren Ferdinad-Frida i Bled......

Vi hörs snart igen:)

Bilden ovan är från min lilla löprunda i morse,jag som hatar löpning tyckte nästan att dagens runda va riktigt härlig,i en omgivning som den vågar jag inte säga annat...;)

tisdag

Träningsläger!

Blod svett och tårar...Ja det är väl så det brukar heta!!
Precis som bilden visar så är det blod,och tro mig en massa svett men inga tårar. Här finns inte tid för tårar,vi skrattar svettas och ja gör man som mig och ramlar av cykeln kan det bli lite blod!
Jag befinner mig nu bland de Italienska alptopparna på träningsläger.Tillsammans med den norska roddarn Olaf Tufte ska vi här förbereda oss bäst möjligt för vad som komma skall!
VM i Bled/Slovenien är nämligen nästa anhalt,det är även här vi hoppas på både VM medaljer förstås men även kunna knipa varsin OS biljett till London 2012;)
Till vår hjälp här har vi haft både Olaf´s tränare Tore,samt nu drillas vi av min ständige följeslagare Coach Flodin.Som om det inte vore nog så har vi även sällskap av Olaf´s fysio som ser till att våra stora starka muskler orka träna ännu mer.

Vi har haft sällskap av både Tjeckiska landslaget och nu det Italienska på sjön. Vi äter gott bor fint och tränar i en fantastisk miljö.Solen tittade äntligen fram bakom alptopparna idag och värmde oss med hela 21+grader,vi har det bra vi;)
Och vad gäller det blodiga knät,så gick det ingen nöd på mig,lite ovan offroad,rädd för fart gillar mina bromsar och hatar steniga bergsvägar så kunde det knappast gå på något annat sätt än en liten avåkning.Olaf fick sig ett gott skratt,och det förlänger ju livet;)jag lite blodigt knä,blåmärken och skrubbsår,men tycker bara det såg lite macho ut.Det var iallafall en rolig cykeltur ända upp till 2800möh!!

Nu e det lite sömn som gäller imon e en ny dag och nya utmaningar,förhoppningsvis inga fler blodiga scener på träningen:)

Ha det gott
CIAO