söndag

WC II Hamburg

Det blir bättre och bättre dag för dag........Visst är det så sången går!!

Och ja resultatet ifrån Hamburg blev bättre än Munchen. En 4:e plats skall jag väl vara nöjd med?Men det är ju så,är jag i final så vill jag ju nå den där eftertraktade pallen,för ja jag erkänner,det är grymt kul o få gå upp på podiet:)
Jag har sagt det förr och jag säger det igen med risk för att låta tjatig,skam den som ger sig!Och jag tänker inte ge mig.Nu har jag några härliga dagar framför mig med träning och inget arbete,jag ska bara helt fokusera på träning,rodd och WC III i Lucerne 6-10/7.Inte ens ett dopp i havet ska jag unna mig,men kanske en glass om jag e snäll o ror fort:)
Lucerne blir lite av ett genrep inför VM då det är den sista internationella tävling innan jag drar mig tillbaka för att förbereda mig inför vad som komma skall!!!VM i Bled/Slovenien.

Under världscup-tävlingen visade jag och Johan Flodin (min tränare) att vi är på rätt väg.
Det finns fortfarande en hel del saker jag måste arbeta på både vad gäller teknik,styrka och lopputveckling.Så det är bara att sätta fart här finns ingen tid att spilla...

När jag fundera på bild till detta inlägg,kändes den ovan som ett ett självklart val.
För vad hade min rodd varit förutan familjen!Ja jag vet inte,för så mycket stöttning som dem ställt upp med genom åren kommer jag aldrig kunna ge tillbaka på något sätt.De e helt fantastiska som åker världen runt och hejar fram mig,i ur och skur i med och motgång bland tårar och leenden finns de alltid vid min sida.Dessa 2 stackarna fick vänta i nästan 4 timmar på att träffa mig efter VM-guldet på NZ,lika glada o kramgoa va de när jag kom:)fanns det någon kvar på banan efter dem så måste de vart sista städdamen isåfall!!
Det finns goa vänner som är oumbärliga också:)

Och så finns ju självklart mannen i mitt liv.......Mr Flodin!!Tro mig när jag säger detta:är det någon som jag har total tillit till när det gäller att få mig komma i form så är det denna mannen.Han är för mig guld värd.Tror nog inte alltid den stackarn har det så lätt i vårt förhållande(som tränare roddare menar jag då!)Jag e ju tjej om jag säger så.......och han får va lite av varje,tränare,vän,lite läkare o psykolog när det kniper!

Nä gott folk nu tror jag visst att tränings klockan ringer,lite rodd e aldrig fel:)
För vad skulle man annars hitta på en solig eftermiddag som denna....


måndag

Golden Blades City Sprint!!!!

Golden-Gyllene var namnet på den första sprint regattan som genomfördes i FISA´s regi.
Golden eller ja gyllene blev det också i mitt bagage på hemresan. Jag vann!!!! Den första GULD-medaljen blev min att packa med mig hem.
Nog åkte jag väl till St. Petersburg med höga förväntningar på mig själv,men sen å andra sidan det gör jag varje gång jag reser till rodd tävling.
Att de andra tjejerna höll mig som favorit måste jag ju se som smickrande och inspirerande.De är ju ändå finalisterna från fjolårets VM så de vet vad de snackar om:)
De grundar kanske favoritskapet på den snabba start jag hade på VM i fjol men det har gått lång tid sedan dess och sen är det skillnad på att vara sprinter och vinna ett 2000m lopp.
Men sammanfattningsvis så ja det är kul att få ha ett favoritskap och sen också kunna leva upp till det :)

Golden Blades City Sprint var en rolig och välarrangerad tävling.Då rodd ofta hamnar utanför de mer centrala delarna av städerna var detta mitt inne i centrala St.Petersburg på floden som rinner genom staden.
Banan var endast 250m och det tog ca 50 sekunder att ro,så det gällde att vara alert när start signalen gick,fanns inte mycket tid för misstag!
Tävlingen må vara över för denna gång men jag hoppas att detta kommer bli ett återkommande event under de nästkommande åren!

Nu blickar jag framåt mot de kvarvarande regattorna och den resterande träningen,mycket finns det kvar att göra innan VM i Bled drar igång :)

Ha en riktigt härlig sommar dag!

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Golden Blades City Sprint!!

Golden-was the name of the first sprint regatta that took place in FISA's directions.
Golden,was also my luggage on the journey home. I won!! The first international sprintgold medal was to pack with me home.
I went to St. Petersburg with high expectations of myself, but then on the other hand I do every time I travel to a rowing race.
That the other girls held me as a favorite I had to see as flattering and inspiring.They are after all the finalists from last year's World Championships so they know what they're talking about:)
It's a difference between being a sprinter to win a 2000m race.Guess I have to repeat my quick start from New Zealand!!
But in summary, so yes it is fun to have a favoritism and then be able to live up to it:)

Golden Blades City Sprint was a fun and well-organized regatta. Sincerowing often fall outside the more central parts of cities, this was a nice change,in the middle of central St. Petersburg on the river that runs through the city.
The track was only 250m and it took about 50 seconds to race, so you had to be alert when the start signal went off, there was not much time for mistakes!
The regatta may be over for this time but I hope this will become a regular event over the next few years!

Now I look forward to the remaining regattas and the all the training thats still waits to be done, much is left to do before the World Championships in Bled kicks off:)

Have a nice summer day!


lördag

HELG:)
Nytt land,ny tävling,nya utmaningar...

Denna gång har jag styrt kosan mot Ryssland,St. Petersburg.Ett soligt och varmt Ryssland som visar sig från sin bästa sida när rodd cirkusen kommer på besök!!!
Imorgon söndag avgörs FISA´s City sprint,Golden Blades här i St. Petersburg.
Banan är över 250 meter och går på kanalen inne i centrum.Det är head race,kvinna mot kvinna som gäller endast en som går vidare från varje lopp.
Idag har vi ställt in båt,tränat och förberett oss inför morgondagen,och självklart har jag bästaste tränaren med mig som hjälper till Mr Flodin:)Efter middagen ikväll gick vi en tur ner till floden för att inspektera området och banan,kände mig som en golfare när vi gick där och titta:)banan ser fin ut och den verkar vara 250 meter lång och gott om vatten finns det också,som ni läser så e jag inget vidare på att inspektera roddbanor!! Men tävling blir det;)
Tävlingarna drar igång för min del vid halv 12 imorgon,men innan dess skall vi hinna rigga båten och ta en lite träningstur på floden,så nu är det bäst att jag klappar igen datorn och hoppar i säng!!

Trevlig helg