tisdag

Juleljus....

Julljus

Jag gillar julen, och allt vad den har att erbjuda. Sedan ett par år tillbaka brukar jag alltid julpynta restaurangen jag jobbar på. I år bestämde vi att det skulle även sättas upp ljus utomhus. Det är allt lite mysigt med med massa ljus i vintermörkret.
Denna dag då dessa girlanger med ljus och grönt skulle sättas upp,blev jag varse att vintern anlänt. Efter ett par timmar med viss klagan på både kyla för korta sladdar och något frusna händer blev det således ljus även utanför restaurang Park. Den mer tekniska bitel med elen fick jag hjälp av killarna med så lite ära ska allt de få.
Nu vet ni vad jag gör mellan träningarna då hänger jag på stegar runt fasaderna och hänger upp girlanger, nåväl inte alltid....
Ovan ser ni hur resultatet blev,kanske inte den bästa bilden.
Kanske skulle jag ta mig an mig egen lägenhet nu,en julstjärna i fönstret blir det allt,något försenat men ändå.

###########################
Christmas lights

I love Christmas,and all it has to offer. Since a few years back I always decorate the restaurant I work at. This year we decided that it would also be put up outdoor lights. It's a bit extra cozy with the mass of light in the darkness of winter.
The date of these garlands with lights would be put up, I became aware that winter has arrived. After a few hours with some complaining on both the cold to short cables and frozen hands, there were light outside the restaurant Park.
Now you know what I do between training sessions, Im standing on the ladders around the building facades and hanging garlands, well ok not all the time ....
Above you can see how the result was, perhaps not the best pic!
Maybe I would take on my own apartment now, make it a bit christmassy,a little star in the window, somewhat belated but nonetheless.

Frida ;)




måndag

GULD-FIKA hos Badis

GULD-FIKA
Ja det var så det stod skrivet i kalendern i fredags på Badanstalten i Strömstad.
Kl.11 var det dags för fredags fika , en gyllene sådan.
Tillsammans med mina vänner/fd. kollegor/ fan club och favorit gym skulle vi firaVM guldet.
Mer omtänksamma och ständigt intresserade människor av min rodd får man leta efter, såväl tidig arla, mitt på dagen eller sen kväll möts jag ständigt av leende och stort välkomnande när jag kommer till dem för att avverka mina träningspass. Och tro mig de skulle lätt kunna tröttna på mig, för vid detta laget tillhör jag nästan inredningen.....
Nybakade bullar,ostar, kakor, guld-tårta och kaffe mumsade vi i oss. Mycket trevligt var det, skratt, anekdoter, och en del rodd snack blev det, mest om VM.
Tack för en mysig stund allihop.
Vilken härlig fredag jag hade:)


__________________________________________

GOLD-COFFEE BREAK
Yes that was what was written on the calendar last friday at Badanstalten in Strömstad.
At 11 o´clock it was time for coffee break, a golden one.
Together with my friends/ex.colleagues/fan club and favorite gym,we would celebrate my World Champ GOLD.
More thoughtful and always interested people of my rowing is hard to find, both early mornings, midday or late afternoon I´m always greeted with big smile´s and warm welcome, when I come to them to harvest my workout´s. And believe me, they could easily get sick of me, cause by now, Im almost a part of the decor .....
Freshly baked bun´s, cheeses, cakes, golden cake and coffee was served. A very nice coffee break,with, laughter, anecdotes, lots of rowing were discussed too, mostly the World Champs of course.
Thanks for a nice time everyone.


torsdag

JERRINGPRISET 2010

JERRINGPRIS NOMINERAD!!!!

Kära vänner och besökare här på bloggen.
Jag är enormt glad och tacksam över min nominering till Jerringpriset. Det är en gedigen skara med svenska idrottare som är nominerad och det är hedrande att få vara en av dem. Alla är vi värdiga vinnare med våra prestationer inom respektive idrott. Men nu skulle jag ju självklart vilja be om er röst i omröstningen.
Gå till länken nedan:
eller,www.sr.se
Fyll i de tomma fälten,och, kryssa för nr 12 Mig,Frida:)

######################################
Dear friends and visitors here on the blog.
I am enormously pleased and grateful for my nomination to Jerringpriset.
Jerringpriset is The Peolple´s Sports Award in Sweden. It´s a solid group of Swedish athletes who are nominated and it´s a great honor to be one of them.
We are all worthy winners with our performance in each sport.
But now I would like to ask you for your vote,please make your voice heard and vote.
Follow the link below:
You need to type in:email,name,address,postal code,town and tick me no:12, Frida:)

Thank you :)

söndag

MEDIA,MEDIA,MEDIA
Mycket media har det blivit,bara kul,både för mig och roddsverige:)
Här nedan följer 2 länkar:

There´s been a whole lot of interviews and other media during this last week,lots of fun,for both me and Swedish rowing:)
Above are 2 links,sorry but they are both in Swedish.Will ask to do them in English next time;)

onsdag

Världsmästare

VÄRLDSMÄSTARINNA!!!!!
Det har gått 4 dagar sedan jag blev bäst i världen på att ro singelsculler,i dam klassen! Känns som det var igår jag stod där på podiet på Lake Karapiro,Nya Zeeland.
Winner and World Champion,Sweden,Frida Svensson.......en dröm som blev verklighet!!!Det är så det känns,lång och målmedveten satsning gav resultat i den ädlaste valören av dem alla GULD.
Är otroligt glad att jag hade mamma och syster med mig under tävlingen,den minsta systern fick följa loppen via nätet hemma,ni är alltid ett stort stöd.Mina egna små fans.Jag saknar dagligen min pappa,speciellt i sådana här situationer.Han gick bort i cancer för 5 år sedan.Men jag vet att han sitter på ett mjukt moln på första parkett och följer varje drag jag drar.Han var och kommer alltid att vara vid min sida och ge mig styrka,kanske var han med i lördags....
Jag är så glad över resultatet och medaljen från VM,kommer aldrig sluta att le:)
Ber så mycket om ursäkt att jag inte uppdaterat min blogg tidigare, men det kom lite saker så som en väldig massa samtal i vägen:)
Ska försöka skriva lite mer nu och uppdatera vad som hänt de senaste dagarna.
Tror jag kan fira hur länge som helst men vardagen hinner nog ikapp mig också snart,och då är det dags att sticka huvudet i sanden och blicka fram mot 2011.Men innan dess ska jag njuta och fira att Sverige har fått GULD i rodd VM och jag är
VÄRLDSMÄSTARE.

Ha det gott


lördag

Världsmästarinna



“Man alive, that’s incredible. That is right out there!” Live on New Zealand radio Brian Kelly described it perfectly. Frida Svensson, the pocket dynamite from Sweden had just beaten the reigning World Champion since 2005 and four-time Olympic medallist, Ekaterina Karsten of Belarus.


Efter en mycket snabb och jämn final heter årets VÄRLDSMÄSTARINNA Frida Svensson.


Bloggen kommer att uppdateras inom kort






För mer info, se www.rodd.se eller www.worldrowing.com

torsdag

Klar för final

1
Same procedure as last time!
Jag syftar alltså på försöks loppet......
Ja de är kanske så jag bäst kan beskriva dagens semi-final... Det gällde att placera sig bland de topp 3 för att ta sig vidare till final. Det är aldrig några lätta semifinal lopp på VM. Det fanns 1 huvuduppgift i dagens lopp och det var att ta mig till final. Delmålet var att vinna loppet. Känns lätt nu i efterhand att erkänna att delmålet just var att vinna loppet när utfallet blev som önskat. Kanske jag inte hade erkänt detta om jag blivit 2:a eller 3:a:)
På frågan om lopputvecklingen kan jag bara säga följande,grymt nöjd med starten,att jag kom iväg starkt och snabbt,samt de sista 500m.Blev ingen super finish i form av spurt så den får vänta till på Lördag;)
Nu bär det av till hotellet för vila och dusch,nej jag har faktiskt inte duschat ännu,mat var prioritet ett!!!!

Glada hälsningar från nöjd Frida ;)

tisdag

Styrka!!!
Ja styrka hoppas jag att jag har imorgon torsdag kl.12.23 NZ tid (00.23 svensk tid)för då går starten för mitt semifinal lopp;)
Kanske kan det låta som en udda uppladdning att gå till gymmet och köra styrke träning 2 dagar före,men så blev det.Nu var det inget direkt hårt pass, 3 övningar som vi försöker bibehålla även under en så lång tävling som VM.Fick efter lite övertalning från min sida lägga på 3 siffrigt på stången då det var dags för lite knäböj;) känns gott att det iallafall finns lite power i buggarna åtminstone i gymmet!
Nu återstår bara vila och uppladdning,för om 24 timmar gäller det;)

Ha det gott;)

måndag

Äntligen!!!

ÄNTLIGEN!

Ja äntligen är jag igång,efter inställda tävlingar igår p.g.a dåliga förhållanden,kändes det skönt att det blev tävling som planerat idag.
Försöket är avklarat och jag måste skriva äntligen igen för det var lite så det kändes när jag passerade Nya Zeeland på mållinjen,det var 2 år sedan jag senast slog henne.Men detta var som sagt bara ett försök så det är mycket som kan hända i nästa lopp,men en bra start på detta mästerskap att få vinna dagens lopp var det.
Nu är det lite ledig eftermiddag med promenad som står på programmet och sen är det bara att ladda om för nästa lopp,semifinalen.

Till nästa gång
Ha det gott